Off

El Criptonomicón

by ravalna on 2, abril, 2007

criptonomicon

El Criptonomicón
Neal Stephenson
Ediciones B, 2002
3 vol.

a

Lawrence Pritchard Waterhouse és un criptògraf americà que intenta desxifrar els codis alemanys durant la Segona Guerra Mundial. Matemàtic, amic de Turing, viatjarà fins Qwghlm (país imaginari proper a Gran Bretanya i on es parla un idioma impossible) enclavament fonamental en la intervenció i manipulació dels missatges alemanys.
Molts anys després, el seu net Randy Waterhouse, un expert en xarxes informàtiques, abandona la seua vida a California per a crear junt amb el seu amic Avi una empresa, Epiphyte Corporation, amb la idea de posar en marxa La Cripta, un paradís virtual, basat en la seguretat de la informació amb el que pretenen fer-se rics. Per a poder realitzar aquesta empresa necessitaran el suport del govern de Kinakuta (país imaginari proper a Filipines) i dels Shaftoe, caça tresors que s’encarreguen de fer les prospeccions submarines. També necessitaran finançament: l’or que els japonesos soterraren a Filipines durant la Segona Guerra Mundial.
Aquestes dues històries es troben entrellaçades per personatges comuns, històries derivades, geografies conegudes… al temps que veiem desfilar personatges històrics com Alan Turing, Donald MacArthur o Albert Einstein amb el rere fons de la criptografia i la matemàtica. El criptonomicón està dividit en 3 volums Código enigma, Código póntifex i Código aretusa. Neal Stephenson es un escriptor de ciència ficció molt interessat en les matemàtiques, la societat o la història de la ciència, com es pot veure a la seua darrera obra, Azogue que també podeu trobar a la biblioteca.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.