Persépolis 1

by nasasmi on 2, abril, 2007

Persepolis

Persepolis 1
Marjane Satrapi
Norma, 2004

A

A

A

1979. Iran. Una xiqueta de 10 anys conta els canvis que viu el seu país durant la revolució islàmica amb una forma de parlar clara i directa. Ella no entén moltes de les coses que passen en l’época prèvia al fi del regnat del Sha de Persia, moment històric d’integrisme on la intolerància i la repressió formaven part del dia a dia. Les il·lustracions amb blanc i negre, els traços senzills, i el llenguatge directe propis d’una xiqueta, ajuden a comprendre millor cadascuna de les situacions, algunes d’elles molt dolentes i esgarrifadores. Aquesta història continua en Persépolis 2, Persépolis 3 i Persépolis 4.
Aquesta obra gràfica és autobiogràfica, ja que l’autora, Marjane Satrapi, va nàixer i viure a Teheran fins als 15 anys, moment en el que va esclatar la guerra Iran-Irak; i va ser testic d’excepció d’aquestos canvis polítics i socials.
Recomanada per a qui té la idea preconcebuda que els còmics només són de superherois, i per a descobrir que són els còmics d’autor de la mà del primer còmic iranià de la història.

Troba’l a la Biblioteca.

5 Responses to “Persépolis 1”

 • mgl escrigué:

  Este mismo año se estrenará la película de animación en blanco y negro basada en el cómic. La propia autora, Marjane Satrapi, y Vincent Paronnaud son los directores. La película se ha producido completamente en Francia. Catherine Deneuve y Chiara Mastroianni se han encargado de poner las voces a los personajes principales.

 • míriam escrigué:

  Aquesta història, organitzada en quatre volums, fou mereixedora de dos premis en les dues últimes edicions del saló de Angouleme: al millor primer àlbum en 2001 i al millor guió en 2002.
  Una molt bona lectura que et permetrà introduir-te en la història iraní més recent, i si t’abelleix més -sempre més!- a la Biblioteca trobaràs Brodats i Pollo con ciruelas, que et descobriran altres aspectes de la cultura iraniana.

 • rvnupv escrigué:

  El dia 31 d’octubre s’estrena la pel·lícula que ha estat triada per França per representar la seua filmografia als Oscars d’enguany, el que no deixa de ser ben curiós. Ací teniu l’adreça de la pàgina oficial del film: http://www.persepolislapelicula.es/

 • Mariola escrigué:

  En El País de hoy hay un artículo muy interesante sobre la película y su autora con motivo del estreno en la Seminci de Valladolid.
  http://www.elpais.com/articulo/cine/odio/viaja/genetica/elpepucin/20071026elpepicin_1/Tes