El Incal

by ravalna on 22, abril, 2007

El Incal

El Incal
Alejandro Jodorowsky
Moebius
Norma, 2003

 

 

Considerada pels especialistes com obra clau de la literatura de ciència ficció en format còmic, El Incal el formen sis àlbums escrits pel xilé Alejandro Jodorowsky (escriptor, artista, guionista de còmics, cineasta, filòsof i psicomag) i dibuixats pel francés Jean Giraud, àlies Moebius, (historietista, editor de còmics, il·lustrador i director d’art de diveres pel·lícules) durant diversos anys de la dècada dels 80.

L’acció es desenvolupa a un món futurista altament tecnificat, mutant, classista i decadent. John Difool és el protagonista. És un detectiu lumpen que es veu involucrat involuntàriament en la cerca i protecció del Incal, una mena de clau que obrirà les portes cap a una nova civilització. Darrere d’aquesta aventura Jodorowsky presenta una peculiar visió del món en la qual l’esoterisme, el tarot i les dualitats són el trasfons simbòlic: di Fool es Le fou, el boig que segueix un viatge iniciàtic que acabarà amb la seua realització personal.

En conjunt, les imatges de Moebius són magnífiques, plenes de detalls enginyosos i el guió de Jodorowsky forma una interessant trama que t’enganxa fins el final. A la biblioteca pots trobar, a banda d’aquesta, més obres tant de Moebius com de Jodorowsky, com ara La trampa de lo irracional, una altra col·laboració entre tots dos .

Troba’l a la biblioteca.

One Response to “El Incal”

  • Mj escrigué:

    M’agradat moltíssim!!
    Un bon llibre per a perdre-li la por a llegir una novel·la en format còmic.
    Gràcies pel suggeriment!