Proyecto Fahrenheit 451

by ravalna on 16, maig, 2007

Volia presentar-vos un projecte interessant: Proyecto Fahrenheit 451.

El nom és, òbviament, un homenatge al llibre Fahrenheit 451 de Ray Bradbury. Aquells que conegueu el llibre o la pel·lícula recordareu com en el futur proper que ens mostrava Bradbury els llibres estaven prohibits i la forma de resistència que Fahrenheit 451trien un grup de persones és memoritzar els llibres, aprenent cadascú un, convertint-se en persones-llibres, en biblioteques itinerants.
Aquesta és la idea d’aquest projecte, fer teu un llibre o un tros de llibre, aprendre-te’l però també narrar-lo, compartir-lo. Se’ns dubte es tracta d’una iniciativa estranya en el nostre món tecnològic on el que volem és rapidesa i titulars.
Pot ser, un bon llibre per aprendre’s i compartir seria el propi Fahrenheit 451; a la biblioteca upv podeu trobar tant el llibre (en valencià o en castellà) com la magnífica adaptació cinematogràfica de François Truffaut.

I tu, quin llibre triaries?

3 Responses to “Proyecto Fahrenheit 451”

 • míriam escrigué:

  Doncs segurament, per nostàlgia de la meva infantesa, i perque la seva estructura em permetria narrar-lo més pausadament, contant una petita història cada dia, compartiria Platero y yo, de Juan Ramón Jiménez. De fet, a la meva memòria, ja romàn, de tants cops com l’he llegida, i sempre em retorna els dies de tempesta aquella història anomenada “La fantasma…”
  Podeu trobar-ne diferents exemplars a la Biblioteca Central.

 • pacot escrigué:

  Jo triaria el llibre “La inteligencia militar”, publicat per l’editorial Txalaparta. És un assaig irònic i de molt fàcil lectura que permet recordar sense problemes els paràgrafs més importants del llibre. Molt recomanable per a ments abocades a sobtades pèrdudes de memòria o per a amnèsics crònics.

 • rvnupv escrigué:

  Sembla ser que a l’Institut Cervantes li ha agradat la idea, encara que vol emprar-la per a promoure la lectura com a “señal de identidad europea”, cosa que, personalment, no sé que té a veure. Ací teniu la notícia.