Tecnologia i còmic: anticipació tecnològica en les historietes dels anys 50

by ravalna on 23, maig, 2007

Aquest és el títol de l’exposició que s’inaugurarà demà dijous i que, fins el 25 de juliol, es podrà visitar a l’edifici de Rectorat de la UPV. El còmic, la historieta, és un dels mitjans que més s’apropat a la ciència ficció i, per tant, que més visions futuristes i futuribles ens pot oferir. Així, aquesta exposició ens aproparà a la visió del futur i de la tecnologia que es tenia als anys 50, moment d’auge de la ciència ficció de la mà del desenvolupament tecnològic i de la guerra freda, i quan el futur era el nostre present.

One Response to “Tecnologia i còmic: anticipació tecnològica en les historietes dels anys 50”

  • Mariola escrigué:

    Acaba de recibirse en la Biblioteca de Informática el libro “Science Fiction of the 20th Century: an illustrated history” de Frank M. Robinson (signatura 0-32/31N). En él se hace un recorrido por las ilustraciones de revistas y libros de ciencia ficción, fundamentalmente americanos, publicados durante el siglo XX. También tiene un capítulo dedicado a los carteles de películas. Puede ser el complemento perfecto a la exposición y las ilustraciones, a todo color, son magníficas.