Off

Literatura de viatges

by nasasmi on 22, juny, 2007

viaje-a-portugal.jpg viaje-sin-mapas.jpg volcanes-dormidos.jpg viaje-a-palestina.jpg

La literatura de viatges ens permet viatjar a través de la mirada del autor a llocs que ja coneixem però descobrint nou racons i paratges, a païssos que ens agradaria conèixer i als quals volem amb la nostra imaginació… Les descripcions estan unides a les anécdotes, a la història, a la gent del país… i mitjançant ells coneixem noves cultures i experiències de vegades sorprenents.

A les biblioteques de la UPV es poden trobar entre altres llibres de viatges per Europa (Viaje a Portugal, de Saramago; Estambul, del Premi Nobel Orhan Pamuk; Viaje a la Alcarria, del nostre Premi Nobel Camilo José Cela), per Amèrica (Viajes con Charley, de John Steinbeck; Volcanes dormidos: un viaje por Centroamérica, de Rosa Regás), per Àfrica (Viaje sin mapas: una aventura por el corazón de Liberia, de Graham Greene; Viajes por Marruecos, de Alí Bey), Asia (Viaje a Palestina, de Luis Reyes; Noticias de Tartaria : viaje desde Pequín hasta Cachemira, de Peter Fleming)…

També estan els relats clàssics de viatges com els que ens conten autors com Marco Polo (Llibre de les meravelles del món, Viajes: la división del mundo), Stevenson (En los mares del Sur), Bruce Chatwin (En la Patagonia, Retorno a la Patagonia)….

Per als més atrevits estan les experiències de viatges intrèpids com: A china en bicicleta i Cuba en bicicleta, de Gabriel Pernau ; Fantasmas balcánicos: viaje a los orígenes del conflicto de Bosnia y Kosovo, de Robert Kaplan; En Siberia, de Colin Thubron.
I per últim caldria destacar relats de viatgers incansables com Javier Reverte (Trilogía de Centroamérica, Aventura de viajar : historias de viajes extraordinarios, El sueño de Africa) o Cristina Morató (Las reinas de África : viajeras y exploradoras por el continente negro, Las damas de Oriente : grandes viajeras por los países árabes).

Comments are closed.