Off

Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts

by ravalna on 25, juny, 2007

Quina lenta agonia

Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts
Toni Cucarella
Editorial 3i4, 2003
241 pàg.

 

 

A finals dels anys seixanta, Joan experimenta l’inici de la pubertat a l’humil barri de Les Eretes de Xàtiva, on viu amb els seus pares, les seues germanes Carmeta i Maria i la seua avia Tònia. Joan recrea i descriu el món que l’envolta, d’una realitat crua, barrejant-lo amb el món màgic i sobrenatural que resideix a l’imaginari col·lectiu, poblat d’esperits, dimonis i altres éssers, als quals s’uneixen els fantasmes que ha deixat la passada guerra al camp dels vençuts.

Aquest llibre va obtindre el Premi Octubre-Andròmida de narrativa de l’any 2003, així com el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians a l’2004, i destaca pel domini narratiu de l’autor, Toni Cucarella, del qual podeu trobar més llibres a la biblioteca, que aconsegueix evocar-nos unes “vides menudes”, i un món de creences populars que és va esvaint cada cop més amb el pas del temps, i que irremeiablement ens porta a la pèrdua d’un ric patrimoni cultural.

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.