Off

El carrer de les camèlies

by miolpe on 23, juliol, 2007

el carrer de les camèlies

El carrer de les camèlies
Mercè Rodoreda
Club Editor, 2000
209 pgs.

“Em van deixar en el carrer de les Camèlies, al peu d’un reixat de jardí, i el vigilant em va trobar a la matinada. Els senyors d’aquella casa em van voler, però de moment diu que no sabien què fer: si quedar-se’m o donar-me a les monges. De la manera que vaig riure els vaig enamorar i com que ja eren grans i no tenien fills em van recollir.”

Així comença aquesta història, que ens traslladarà a un món on les situacions quotidianes més senzilles esdevenen, de vegades, angoixoses.
El carrer de les Camèlies (Premi Sant Jordi 1966) és la vida de Cecília Ce, explicada per ella mateixa i d’una manera, que de vegades sembla que tot allò que li passa no li passa a ella. Les rareses de la seva infantesa, malaltissa, fugint tothora. La seva vida amorosa, marcada sempre per una certa dependència… Deixa la seva casa, per seguir l’Eusebi, un amor que no resultarà com ella espera (mai no resulten…), i les circumstàncies l’empenyeran a “fer senyors”. Des d’ací sembla voltar sense anar enlloc, creuant-se amb diferents homes que la mantindran sense estimar-la i que reduiran la seva vida a voltar per carrers i cafès.
Desenganyada i desil·lusionada, arribarà el punt de retorn amb la única etapa de la seva vida en què ha tingut el seu lloc al món: la infantesa al carrer de les camèlies.
Què dir-ne d’aquesta autora prolífica que no haja estat dit ja? Doncs millor gaudir de les seves obres

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.