Off

Buda

by ravalna on 13, agost, 2007

 

Buda

Buda
Osamu Tezuka
Planeta-De Agostini
10 vol.

 

 

Amb aquesta obra Osamu Tezuka no pretenia fer una biografia de Buda, ni tan sols ajustar-se als textos budistes. Ens ofereix així una versió lliure de la història de Buda on es barregen els personatges històrics amb altres inventats per Tezuka per reforçar la narració.

En un món espiritual marcar per la divisió en castes i les pràctiques ascètiques, Buda es pregunta per la raó de la mor, del dolor, de la mateixa realitat i, en el seu camí cap a la il·luminació, aquest príncep malaltís d’un regne en perill, va trobant-se diferents personatges, seguidors o enemics, als quals anirà oferint la seua saviesa i fe, tot això oferit amb els tocs d’humor i humanitat que podem trobar a altres obres d’un dels mestres del manga japonés.

Osamu Tezuka es considerat com el pare del manga i al llarg de la seua dilatada carrera va desenvolupar diferents personatges, el més coneguts dels quals podria ser Astroboy, sempre amb un punt de vista molt humà i optimista, marcar per la seua experiència en la Segona Guerra Mundial. Algunes de les seues obres han estat portades a l’anime, com ara Metrópolis.

Buda va ser editat al llarg de 10 anys i és una de les seues obres més importants.

Troba’l a la biblioteca.

Comments are closed.