Off

La Biblioteca Mágica de Bibbi Bokken

by miolpe on 3, setembre, 2007

la biblioteca mágica de BB

La biblioteca mágica de Bibbi Bokken
Jostein Gaarder; Klaus Hagerup
Siruela, 2001
210 p.

“Aquell que té ambdós peus a terra no es mou”
Tor Åge Bringsværd

I amb aquesta frase com a resó d’una imaginació desbocada Berit i Nils van a formar part de l’aventura més gran que han viscut a les seves vides. Han passat l’estiu junts al fiord de Fjærland, a Noruega, i d’ara endavant s’escriuran un diari que els mantindrà més a prop. Un diari que viatjarà entre els dos cosins des d’Oslo, on viu Nils, fins Fjærland, on viu Berit. I on una estranya dona -que participa en la compra del diari, que els mira de manera inquisitiva com si endevinés els seus pensaments, i que raona complicades numeracions en veu alta a raó d’un tal Dewey-, servirà per donar ales a la imaginació dels joves: una singular carta caiguda de la seva bossa de mà on es parla d’un llibre que serà publicat l’any vinent i l’existència d’una biblioteca màgica farà que es posen en marxa les ments dels protagonistes i que comencen una sèrie d’investigacions que els portarà a l’interior del món dels llibres i de les biblioteques. Coneixeran, de primera mà, què vol dir la paraula incunable, com va evolucionar l’escriptura, de quin material estaven fets els primers llibres, l’aparició de la impremta…o com diu Nils:

“Per primer cop en la meva vida, vaig entendre què era un llibre. Un llibre és un món màgic ple de menuts signes que poden ressuscitar els morts i donar-los vida eterna.”

I tot açò en un llibre ple de misteri i d’aventures on no falta per descomptat el dolent que els perseguirà tractant d’aconseguir el diari. Imprescindible, per a infants i per a adults, i és que Jostein Gaarder té eixa capacitat de connectar amb les ments més joves sense deixar d’encantar els que han passat -llargament- de la vintena.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.