Off

Saga de Gerald de Rivia

by ravalna on 1, octubre, 2007

El último deseo

El último deseo
La saga de Gerald de Rivia
Andrzej Sapkowski
Bibliopolis, 2006
254 pàg.

 

 

Estem davant d’una de les sagues de literatura fantàstica més venudes als països de l’est i ha estat comparada, per la seua repercussió i èxit, a les obres de Tolkien. Sapkowski ens presenta un personatge fascinant, un bruixot, Gerald de Rivia, que lloga els seus serveis als pobles per a eliminar bestioles i que es troba, més voltes de les que voldria, en mig de les intrigues de poder.
Aquest bruixot, que va trobant en els seus viatges a tota una colla d’arquetips i històries on podem reconèixer els contes més típics de la cultura europea, va acompanyat d’altres protagonistes, com Jaskier, el trobador o la fetillera Yennefer, amb qui manté una relació d’amor-odi. Tota l’obra, de la que cal destacar un ús magnífic del llenguatge, lamentablement no massa habitual a la literatura fantàstica, està salpicada de tocs d’humor i del caràcter cínic del mateix bruixot.
La torre de la golondrina En el món de Sapkowski també trobem elfs, dríades o nans i, fins i tots, medians, però no són iguals que els que trobareu a Tolkien; per exemple, ací els elfs no accepten amb noble resignació la seua decadència i desaparició, ni tenen cap vaixell que els duga a cap terra promesa, el que tenen són arcs, fletxes i molt mala llet.
La saga està composada per dos llibres, que es poden llegir de manera independent, El último deseo i La espada del destino, reculls de relats curts, on es presenten els personatges i quatre llibres més que ja formen una única història. Encara falta per publicar en castellà l’últim d’aquesta sèrie, La dama del lago.

Troba’ls a la biblioteca.

Comments are closed.