Off

El Camino

by daponch on 8, octubre, 2007

bd8.jpg

El Camino
Miguel Delibes
Destino 1991
223 p.

 

 

He estat revisant les ressenyes que he fet i me n’he adonat que no estic el que es diu a la última en quant a lectures. La veritat és que no he llegit molta literatura actual (ja m’estic posant) però, com que un dels objectius d’aquest bloc és el de connectar-se a la lectura, primer recomanaré aquells llibres que més m’han atrapat.
Així que seguiré amb tot un clàssic de Miguel Delibes, “El Camino”. Segur que l’ha llegit molta gent (el feien llegir a l’institut), encara que també n’estic segur que hi ha algun pillastre que no se’l va llegir i va demanar el resum o treball al company de batalles.
“El Camino” és la història de Daniel el Mochuelo, un xiquet que està a punt de mudar-se a la capital per anar a estudiar. Just la nit abans de fer el camí cap a la ciutat recorda la vida al seu poble. A través dels records Daniel ens descriu la vida al seu poble on envoltat de natura ha viscut mil aventures. Aventures que conta amb certa nostàlgia perquè l’endemà ha de canviar de vida i deixar aquell lloc del que guarda tants bons records.
Molts dels universitaris que avui viuen a les ciutats on estudien se sentiran identificats amb Daniel el Mochuelo, encara que faja més 50 anys des que la novel·la va ser escrita, i per això anime a tots ells a llegir-la.

 

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.