Off

Inquisitio

by acamposa on 29, octubre, 2007

Inquisitio

Alfred Bosch
COLUMNA EDICIONS, S.A.
Col·lecció: Clàssica, 706
Pàgines: 430
Any d’edició: 2006

 

 

Al segle XV, l’església catòlica crea la Inquisició, també anomenada Sant Ofici, per lluitar contra l’heretgia. Va ser una institució que va perseguir, torturar i jutjar centenars de persones, algunes de les quals van ser condemnades a mort per les seves creences. Quatre-cents anys després, a principis del segle XIX, a València un grup de persones inquietants pretenen ressuscitar la funesta institució, per preservar la societat que ells veuen amenaçada pel progrés imparable d’una industrialització que avança.

A cavall entre els fets i la ficció, Inquisitio retrata la història de l’últim condemnat pels intolerants. Amb el ritme i les acurades descripcions històriques que caracteritzen la seva prosa, Alfred Bosch novel·la un dels episodis més obscurs de la nostra història recent.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.