Off

En picado

by miolpe on 3, desembre, 2007

En picado

En picado
Nick Hornby
Anagrama, 2007
321 p.

És una autèntica delícia trobar en una història que ben bé podríem catalogar de macabra, un humor senzill i intel·ligent, una varietat impressionat de registres i un compendi original i únic de situacions diverses, estranyes, caòtiques, emotives, que et posaran, almenys sinó, un somriure als llavis.
Nick Hornby, ens presenta en aquesta novel·la quatre personatges, quatre persones que res tenen a veure entre elles i que es trobaran la nit de Cap d’Any al terrat d’un famós edifici londinenc per tal d’acabar amb la seva vida.
Martin, un presentador de televisió, vingut a menys com a conseqüència d’una tèrbola història amb una jove de quinze anys.
Maureen, una dona de mitjana edat, soltera i catòlica devota, amb un fill greument discapacitat a càrrec seu.
Jess, una adolescent abandonada pel seu xicot, confusa, ajudada per drogues i alcohol i fortament malparlada i mal educada.
JJ, un jove americà, amb el somni de ser una estrella del rock allunyat en desfer-se el grup del que en formava part.
Però com que l’aparició, un per un, de cadascun dels personatges, acabarà amb “la concentració del suïcida”, decideixen ajorna-ho, al menys fins el dia de San Valentí, una altra data marcada per a tals propòsits. A partir d’ara, i amb la certesa de que només en la mena de grup que acaben de formar poden sentir-se compresos i recolzats, tractaran d’oferir-se, d’alguna manera, l’ajuda que necessiten.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.