Off

Harry Potter i la fi de la saga d'or

by ravalna on 20, febrer, 2008
Cofre Harry Potter

Com ja sabreu, demà apareix traduït l’últim llibre de la saga de Harry Potter, una de les més exitoses i lucratives de la història, no en va, la seua creadora, J.K.Rowling, és una de les dones més riques d’Anglaterra, es pot ben dir, per art de màgia.

Rowling aprofità que estava sense feina per terminar d’escriure la primera de leHarry Potter i la pedra filosofals novel·les Harry Potter i la Pedra Filosofal i amb ella sota el braç, va començar a contactar amb diferents editorials que li donaven el no com a resposta. Finalment, Bloomsbury, una menuda editorial, va acceptar el manuscrit i al 1997 va aparèixer el primer volum de la saga començant una història d’èxit editorial basat, sobre tot al principi, en el boca a boca i, amb la compra dels drets per part de la Warner, en una campanya publicitària impressionant. El fenómen de fans d’aquesta saga ha estat darrere també d’aquest èxit i Rowling l’ha propiciat des d’un principi, a través d’internet amb la participació a fòrums de fans o amb el recolzament al fenómen fanfiction.

Però, a banda de tot aquest soroll mediàtic, què podem trobar a Harry Potter?Harry Potter y el prisionero de Azkaban primer que res cal destacar que cada llibre intenta ajustar-se al lector de l’edat del protagonista, que comença la seua història als onze anys, de forma que els llibres van guanyant en complexitat i foscor, però no hem de perdre de vista que estem davant d’un llibre per a xiquets amb totes les simplificacions que això suposa. En cada llibre ens trobem amb una aventura on Harry Potter ha d’enfrontar-se a un misteri ajudat pels seus amics al temps que va descobrint el seu passat i el seu destí, mentre que, en segon terme, llegim una típica història de col·legi britànic, a la manera d’Enid Blyton.

Harry Potter and the Order of the Phoenix El que probablement diferencia Harry Potter d’altres històries similars és la manera de narrar de Rowling plena de sentit de la meravella i d’humor, la manera com ens descriu un món màgic tan mundà com el nostre. Si no coneixeu els llibres, podríeu aprofitar l’excusa ara que ja estan tots per a llegir-los i, si els muggles vos miren malament, sempre podeu dir que voleu saber perquè tan de rebombori. O que és un experiment sociològic. El que vos assegure és que sempre podreu dir que és millor el llibre que la pel·lícula.

Comments are closed.