Firmin

by daponch on 17, març, 2008

firmin1.jpg

Firmin
Sam Savage
Seix Barral, 2007
222 pgs.

 

 

Firmin és una rata que naix al soterrani d’una llibreria de Boston. Amb uns quants germans com a competència, sobreviu a una infància desnutrida. El seu aliment seran les fulles dels llibres que començarà devorant per fam i acabarà llegint-les ansiosament.
A mesura que consumeix llibres la rata, un animalet amb tan mala reputació entre els humans, va convertint-se en Firmin,un animalet que ens provocarà la risa, tendresa ,amistat, enyorança, ingenuïtat…tot un munt de sensacions provocades per la mirada ingènua d’un ésser que acaba d’aterrar al món dels humans a través de la lectura compulsiva de llibres i a través de la visió de totes les escenes quotidianes que viu a la llibreria i altres indrets des d’on ens observa d’amagat.
Així amb Firmin coneixerem un munt de llibres nous, alguns d’ells coneguts i d’altres no tant,instigant-nos a llegir a més d’una novel•la original, amb sabor, interessant i moderna.
Algú ha llegit aquesta novel·la? Vos ha agradat?
A mi m’ha paregut una novel·la interessant, original, fàcil de llegir i que connecta amb el lector…
Ha connectat amb tu??

Troba’l a la biblioteca

2 Responses to “Firmin”

  • Cristina escrigué:

    Es una novela deliciosa!! la tengo entre manos desde mitad de semana santa y la verdad es que engancha de lo lindo. Acabas adorando a la rata (aunque es algo paranoica, hay que decirlo). Cuesta mucho dejar el libro en la mesa y ponerse a fer faena…. Además, la ratita es un lumbreras que te enseña/comenta novelas u otros textos, incitandote a leerlos: no, si acabará sabiendo más una rata que un humano!!! mira tu por donde….. Para partirse de risa desde el principio

  • Victor escrigué:

    No l’he llegit encara, però té bona pinta.

    Llista d’espera al poli, i ja tinc un dels llibres per a l’estiu.