Una mirada a la oscuridad

by mjeruide on 12, maig, 2008

Una mirada a la oscuridad
Philip K. Dick
Minotauro, 2002

Les forces de l’ordre estan superades en la seua lliuta contra les drogues, la perillosa substància M, la mort lenta, està per tot arreu i els narcotraficants semblen intocables. Només l’ús d’infiltrats pareix donar fruit, però per això han d’abandonar les seues vides, la seua identitat i convertir-se en un consumidor més, podent ser, per tant, un dels vigilats per la pròpia policia. Fred és un s’aquests policies infiltrats en el món de les drogues, convertint-se en Bob Arctor, vivint amb uns drogadictes sense saber si aquests treballen o no per als traficants o, fins i tot, per a la mateixa policia, amb les al•lucionacions de les drogues, la paranoia i la misèria de la seua existència com a marc de la història.
A banda d’aprofundir en algunes de les seues obsesions (la identitat, la realitat) aquesta obra presenta trets autobiogràfics clars, ja que són coneguts els problemes de Philip K. Dick amb les drogues i les referències a aquestes són una constant a les seues històries. Dick considerava aquest llibre com la seua millor obra i és, sense dubte, una de les més rodones.

Al 2006 es va fer una més que recomanable adaptació cinematogràfica amb la tècnica de l’animació rotoscòpica protagonitzada per Keanu Reeves, Robert Downey Jr. i Winona Ryder disponible a la biblioteca.

Encuéntralo en la biblioteca.

Find it to library.

One Response to “Una mirada a la oscuridad”

  • Victor escrigué:

    Un gran llibre.

    El recomane amb força. La pel·lícula a mi hem va agradar, però ja no la recomane amb tanta força :D.

    Adeu.