Off

Vivir adrede

by daponch on 16, juny, 2008

Vivir adrede
Mario Benedetti
Santillana,2008
145pag.

Vivir adrede és l’últim llibre de l’escriptor uruguaià de 87 anys Mario Benedetti. Qui coneix a Benedetti sap de la peculiaritat de tota la seua obra, sobretot com a poeta, molt influit al meu pareixer per l’actualitat que l’envolta la qual es veu reflectida a la seua obra.

En “Vivir adrede” vorem com divideix el llibre en tes seccions…en dos “vivir adrede ” i “Cachivaches”. Les dues primeres parts són un compendi de textos curts, d’una a dues pàgines i els “cachivaches” són una espècie d’aforismes, com haikus japonesos. Benedetti amb aquestes frases ens regala tocs d’humor i d’ironia: “a la gente demasiado desenvuelta, de vez en cuando conviene envolverla”, “cuando se ama con pasión, surge la compasión”.

A les dos primeres parts Benedetti reflexiona sobre el tiempo, l’home del hombre i el planeta i el deteriorament del mundo. Com no…parla tambè de l’amor i la muerte. Aquest darrer tema d’una manera especial ja que es conscient de que a la seua edat la mort l’està rondant.

Sens dubde un bon llibre, de lectura agradable amb el que riure i també reflexionar sobre el devenir de la humanitat i tot allò que l’envolta.

Troba’l a la bibloteca

Comments are closed.