Off

Mor Josep Vicent Marqués

by acamposa on 18, juny, 2008

Josep Vicent Marqués va nàixer a València l’any 1943.  La seua trajectòria com escriptor i sociòleg és ampla, en els anys seixanta va ser membre del Partit Socialista Valencià. Posteriorment fundà amb d’altres companys el grup Germania Socialista. Fou un dels animadors dels primers grups ecologistes i antinuclears del País Valencià. L’any 1973 va guanyar el premi Joan Fuster per la seua obra ‘País perplex‘ (1974) i el 1980 el Fontana Rosa amb ‘No és natural’. Va publicar també ‘Amors impossibles’ (1983) i ‘El retorn del nàufrag professional’ (1998).

Va col·laborar en diverses revistes i periòdics (Gorg, Cuadernos para el Diálogo, El País, El Temps, Avui, Levante…). Com a sociòleg va fer estudis sobre el comportament sexual i sobre diversos aspectes de la marginació de la dona.

El seu treball com articulista va obtindre el premi d’assaig El Viejo Topo, i el conjunt de la seua obra el premi Lliri de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Amb tot el nostre País ha perdut una gran persona, trobarem a faltar les seues reflexions, el seu pensament com hem vist reflexat en tota la seua obra la teniu a l’abast  a la nostra biblioteca.  Us recomanem la lectura “D’amors impossibles” un llibre de relats curts que vos captivarà, hi ha d’amors impossibles?

Comments are closed.