Los cien golpes

by ravalna on 25, agost, 2008

Los cien golpes (100 colpi di spazzola prima di andare a dormire)
Melissa Panarello
Poliedro, 2003

Melissa, una adolescent italiana, inicia la recerca de la seua identitat a través d’una sèrie de relacions gairebé destructives mentre la seua família continua considerant-la una nena. En forma de diari aquesta història d’una adolescent siciliana es va convertir en tot un èxit de vendes i un escàndol a Itàlia, ja que es tracta d’una narració pràcticament autobiogràfica i les xiques de 15 anys i el sexe dur no solen anar de la mà. Les experiències es succeïxen i les relacions se superposen, els personatges entren i ixen de la vida de Melissa contínuament, mentre ella es va coneixent, descobrint-se.

Melissa Panarello basa la narració al diari qui escriguí entre els 15 i els 16 anys, publicant la novel·la als 16 però mantenint l’anonimat fins la seua majoria d’edat signant el llibre com a Melissa P. fins i tot, es va arribar a dubtar que la novel·la l’haguera escrit realment un dona pel seu estil directe.

Troba’l a la biblioteca

One Response to “Los cien golpes”

  • Mariko escrigué:

    Crec que també hi ha una película d’aquest llibre…

    De 2006, dirigida per Luca Gudagnino, però no sé si va tindre molt d’èxit.