Mansfield Park

by daponch on 22, setembre, 2008

Mansfiel Park
Jane Austen
Alba, 2003
520 pàgs.

Fanny Price arriba amb nou anys a casa dels Bertram, els seus tiets rics, perquè la seua família es massa nombrosa i no poden mantindre a tots.
Creix amb els seus quatre cosins Tom, Edmund, Julia i Maria, i a excepció d’Edmund tots la tracten amb inferioritat. La vida tranquil·la en Mansfield Park es veu alterada quan arriben dos nous habitants, els germans Crawford.
Mansfield Park és la penúltima obra que va publicar amb vida Jane Austen, és a dir, la tercera després de Sentit i sensibilitat i Orgull i prejudici, per la qual cosa es podria dir que les trames i els diàlegs són més elaborats que en les dues anteriors novel·les, i guanya amb profunditat i complexitat en els temes que tracta.
A més la protagonista ja no és com la majoria de les heroïnes que trobem en la literatura. A diferència de les altres novel·les seues, tampoc la història i els temes del llibre estan centrats amb la necessitat de l’heroïna d’aconseguir un marit, sinó que cobren importància els altres personatges i la seua moralitat. En la meua opinió, és el més elaborat de tots els llibres de Jane Austen. Val la pena llegir-lo.
Recomana’t per Anna Ferrís Sahuquillo

One Response to “Mansfield Park”

  • Mariko escrigué:

    Si, pot ser és la seua novel·la més elaborada, encara que personalment, la meua preferida és ‘Orgull i Prejudici’. És possible que siga perquè la protagonista, Fanny Price, és ben poc atractiva -comparada amb Elizabeth Bennet, al menys-. És cert que ‘Mansfielsd Park’ guanya en profunditat i complexitat respecte a la seua obra anterior, però crec que ‘Persuasión’ en aquest sentit la iguala, i en quant a estructura la supera.

    No creus que el final de ‘Mansfield Park’ resulta una mica forçat? És un debat que vaig tindre fa poc amb un amic…no obstant, la novel·la és molt, però molt recomanable.