Off

Miguel Romero ‘Esteo’ guanyador del premi Nacional de Literatura Dramàtica

by daponch on 22, octubre, 2008

El escriptor de Montoro Miguel Romeo Esteo fou guardonat aquesta setmana amb el premi nacional de literatura dramàtica que otorga el Ministeri de Cultura. 20.000 euros de premi per la seva obra Pontifical , crítica antisistema escrita fa 43 anys publicada l’any passat per Fundamentos, encara que ja havia circulat una edició en “ciclostil”.

El escriptor de 78 anys és un representant de la avantguarda teatral antifranquista. És llicenciat en ciències polítiques i doctor en filologia hispànica, i ha treballat durant quasi tota la seva vida com a professor a la Universitat de Màlaga.  Fou moltes vegades censurat i es consideraba a ell mateix un autor invisible.

“Ahora sí seré visible, lo que no deja de tener gracia, porque soy un anciano jubilado y pensionista que vive prácticamente fuera de este mundo. Apenas salgo de casa y vivo rodeado de libros” deia al poc de saber que li havíen concedit el premi nacional de literatura dramàtica.

A la biblioteca tenim el llibre Pizzicato irrisorio y gran pavana de lechuzos

M’han donat ganes de llegir-lo.

Comments are closed.