FUCKOWSKI: Memorias de un ingeniero

by miolpe on 24, novembre, 2008

Memorias de un ingeniero

FUCKOWSKI: Memorias de un ingeniero
Alfredo de Hoces García-Galán
YoEscribo.com, 2007
295p.

Aquest suggerent títol té al darrere, per a mi, una interessant novel·la escrita a manera de quadern de bitàcola, la cual cosa  la fa d’una lectura senzilla i lleugera. Jo, per exemple, l’he llegida en dos díes, enganxada per les tribulacions de l’autor, qui va teixint amb un humor àgil i sorprenent el món que l’envolta.

A través de la seva pròpia experiència veurem reflectit el món de les grans empreses, els rodaments que les fan funcionar i els membres que les composen.  I segurament que ens resultarà familiar. La xerarquia, els privilegis autoassumits, la presumpció, el somriure d’autosuficiència, la mecànica en què hom entra a formar part dels seus engranatges sense queixa, l’egoisme, l’afalagament.. Personatges tots que sens dubte ens trobem a la vida diària, situacions totes que gairébé cada dia sentim esmentar els que som més afortunats, les patim els que ho som menys.

Però no tot pinta negre, amb un llenguatge directe i senzill i sense deixar de gaudir del seu humor cínic i punxant, l’autor aconseguirà conmoure’ns amb aquesta història in crescendo on finalment podrem albirar l’esperança i començar a prendre part de la nostra vida.

Perquè com ell mateix ens demostrarà, “la vida és allò que trobem després de la por”

Sens dubte un llibre per no perdre el somriure, amb el qual Alfredo de Hoces Garcia-Galán va guanyar el IV Certamen de Novel·la YoEscribo.com/FundaciónDRAC i  al que podeu fer una ullada al seu bloc.

Troba’l a la biblioteca

One Response to “FUCKOWSKI: Memorias de un ingeniero”

  • Álex escrigué:

    Me encanta este libro, me lo he leído algunas veces y se lo recomiendo a todos.