Off

Còmics + llegits al 2008

by nasasmi on 31, desembre, 2008

No tot és Ruiz Zafón, Dan Brown i Ken Follet, que continuen sent els més llegits, ja que els nostres usuaris durant 2008 han seguit descobrint el món del còmic, els seus autors i il·lustradors.

Entre les seues preferències destaca la serie Akira, còmic manga de ciencia-ficció futurista. Aquest còmic de Katsuhiro Otomo, còmic de referencia imprescindible entre tots els aficionats, va obtindre un gran èxit al seu país, Japó, i actualmente està considerada una obra de culte a Occident. Part del seu èxit es deu a la versió cinematogràfica dirigida també pel seu autor en 1988 que va marcar l’inici de la difusió del manga fora del Japó.

Un altre “best-seller” del cómic és Battle Royale, una col·lecció de 15 volums manga creada per Koushun Takami. Aquest cómic tan peculiar ilustra un mon cruel i deshumanitzat on uns jóvens estudiants han de participar en un joc on són obligats a lluitar a mort uns contra els altres fins que només en quede un. D’aquest còmic també s’ha fet una pel·lícula.

A les Biblioteques UPV durant 2008 s’ha llegit molt Persepolis de  Marjane Satrapi degut al gran éxit de la pel·lícula que provoca, al igual que els casos anteriors, que la gent s’interesse pel còmic que l’ha originada.

Little Nemo està considerat el primer gran clàssic de la història del còmic, ja que va ser publicat per primera vegada per Winsor McCay en l’edició dominical del New York Herald el 15 d’octubre de 1905. El protagonista del còmic  és un xiquet, Nemo, que viatja a Slumberland, el país on viuen els somnis. A les biblioteques UPV hi han diferents edicions, però destaquem aquesta més completa Little Nemo : 1905-1914.

Altres éxits de lectura han sigut “els clàssics” Watchmen de  Alan Moore, i Maus : relato de un superviviente de Art Spiegelman

Comments are closed.