Off

El talento de Mr.Ripley

by ravalna on 12, gener, 2009

El talento de Mr.Ripley

 

 

El talento de Mr.Ripley
Patricia Highsmith
El país, 1994

 

Tom Ripley es contractat pel Herbert Greenleafper per a que vaja a Itàlia a convènver el seu fill Dickie de que torne als Estats Units i abandone la seua vida bohèmia. Quan arriba allà, Ripley descobreix un món de luxe i bona vida al que no està disposat a renunciar. Però per aconseguir la vida que vol, que no és altra que la que té Dickie Greenleafper, haurà de seguir un pla i lliurar-se del seu amic.
Patricia Highsmith va naixer a Texas al 1921. La seua vida va estar marcada en part per una relació d’amor odi amb sa mare, la seua visió pesimista del món i unes idees properes al comunisme que li dueren a canviar els Estats Units per Europa. Una constant en la seua obra és la culpa i el remordiment, els quals apareixen a la seua primera novel·la publicada, Estranys en un tren, obra adaptada a la pantalla gran un any després per Alfred Hitchcock, el que va suposar entrar per la porta gran de la literatura de gènere negre. Aquest va ser el terreny en el que se sentia més còmoda i va ser on va crear el personatge que la va dur definitivament a l’altar dels escriptors de novel·la negra: Tom Ripley.
Ripley, al contrari que altres personatges de les seues històries, no té remordiments, sinó que seguint la seua pròpia escala de valors, estafa, roba o suplanta, sense que existisca a canvi un càstig o una revelació. Encantador, intel·ligent i amb una bona dosi de sort, Tom Ripley es passejà per diverses novel·les de Highsmith i per algunes adaptacions cinematogràfiques amb millor o pitjor fortuna.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.