Off

Els àrabs del mar. A l'estel·la de Simbad

by acamposa on 19, gener, 2009

els àrabs del mar

 

Jordi Esteva
Els àrabs del Mar
Editorial Brau 2008
Pàgines 478

 

És fascinant aquest llibre, les terres i la gent de la qual parla Jordi Esteva t’encisen, són màgics els relats.

El nostre viatger va a la recerca de la cultura antiga, dels àrabs que feien les rutes comercials quan encara el petroli no formava part de les nostres vides.

La curiositat d’aquesta gent per altres cultures, llengües i el comerç, els porten a terres llunyanes d’on a banda de tot tipus d’objectes es porten també el coneixement de les noves cultures. Ells per la seua banda van ser capaços de transmetre les seues tradicions i sobretot la seua religió estenent l’islam de manera pacífica allà on arribaven els seus dhows. Son uns experts navegants que els va permetre durant molt temps tindre els ports més rics i estimats de la zona de l’Índic.

Descobreixes llocs que mai havies escoltat, sols amb les descripcions ja et pareixen especials, com de conte. Els noms de les ciutats, dels racons, de les plantes em plauen, els colors, olors i sabors són especials vos convide a provar-los i ja en parlarem. També podeu gaudir d’aquesta entrevista a l’autor.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.