Off

Vicente Blasco Ibañez

by daponch on 29, gener, 2009

Ahir va fer 81 anys de la mort de Blasco Ibañez i avuí, 29 de gener,  cel·lebraria el seu 142 aniversari.

Vicente Blasco Ibañez, va ser un dels escriptors espanyols més importants del  canvi de segle (sXIX-sXX) i sens dubte, un dels escriptors valencians més reconeguts, encara que escrivia majoritàriament en castellà.

Escriptor, periodista i polític, va pertànyer a la maçoneria i va ser conegut per els seus forts ideals republicans. Encara que cronològicament va pertànyer a la generació del 98, la veritat és que no es duia molt be amb ells, que mai el van acceptar com a seu. Va ser dels pocs que s’enriquí amb l’escriptura.

 Les seues obres més destacades són les ambientades a València, amb el mar mediterrani com a bandera.

Sempre està be conèixer a aquells escriptors que han viscut la terra que u xafa, per saber com l’han viscuda ells, com la descriuen, com la senten, i poder compara-ho amb el que viu un ara mateix, a com la descriuria o com la sent.

Blasco Ibañez torna a València

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.