Pulp

by daponch on 9, febrer, 2009

 

Pulp
Charles Bukowski
Anagrama, 2004
199 pàgs.

 

Heinrich Karl Bukowski naisqué el 16 d’agost de 1920. Molts l’han posat junts als escriptors de la generació beat per la seua similitud d’estil i actitud, però mai va tindre res a veure amb ells. La seua obra es en gran part autobiogràfica i passa a Los Ángeles. La seua obra, símbol del “realisme brut” i de la literatura independent ha influït molt en autors conemporanis.

PULP es diu que és la seua obra menys autobiogràfica i tracta de les aventures d’un detectiu, Nick Belane. Un detectiu típic de novel·la negra que viu rodejat de llocs obscurs on malviu barallant-se amb tot el món.

Quan tot pareix que no li pot anar pitjor comencen a demanar-li el seguiment d’uns casos que són els que protagonitzaran la història sempre envoltada d’aquest ambient obscur.

És una novel·la que es llig ràpid, és curteta. No és un llibre excel·lent però te moments bons, com és el final. Altra cosa a destacar és que recorda prou a Pulp Fiction.

Troba’l a la biblioteca

2 Responses to “Pulp”

  • MCN escrigué:

    Esta novela no me la he leído, pero me sí me he leído sus primeras 4 novelas (tiene 6). Mi opinión y la de muchos otros es que su mejor novela es La Senda del Perdedor, una gran novela.

  • Mj escrigué:

    También está muy bien Peleando a la contra, una selección de textos y poemas. Entre ellos está “El incendio de un sueño” sobre la biblioteca pública de Los Angeles y la influencia que tuvo en su formación literaria.