Off

El mut de la campana

by ravalna on 23, març, 2009

el-mut-de-la-campana

 

El Mut de la Campana.
Josep Lozano
Bromera, 2003

 

 

La història de Bernat Crestalbo transcorre a la València barroca del s. XVII, en una societat decadent i delmada per l’expulsió dels moriscos i per la pesta posteriorment.

Ell és un frare predicador que ens conta la seua vida, plena de vacil·lacions entre l’anhel de castedat, l’ambició de poder i el desig per les dones. En sa joventut iniciarà una relació amorosa amb Constança, una actriu de comèdies que es convertirà en la Lilit del seu destí.

Destaca la descripció dels personatges i les escenes, en un clarobscur que em recorda la pintura de Velázquez; els diàlegs dels personatges populars són molt vius i farcits de refranys de l’època. Es tracta d’una narració de gran plasticitat literària.

Recomanant per Laura

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.