Off

Felipe Benítez Reyes a la UPV

by mjeruide on 1, abril, 2009
felipebenitezEl Vicerectorat de Cultura de la UPV, en el marc de la seua Aula de Narrativa que dirigeix Lola Mascarell, porta al centre universitari una de les figures literàries de major talent i versatilitat del panorama nacional: Felipe Benítez Reyes. Autor de poesia, novel·la, articles d’opinió, relats i assaig, ha destacat en tots els camps i ha obtingut múltiples reconeixements de prestigi.

La conferència, que porta per títol “Los territorios de la ficción” i que és d’assistència lliure fins a completar la capacitat de la sala, tindrà lloc el dijous 2 d’abril, a partir de les 20.00 hores, a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat (planta baixa).

El premi Nadal de novel·la de 2007, per Mercado de espejismos, va servir per a reconèixer Benítez Reyes com un dels més grans creadors de la narrativa espanyola contemporània, un fet que ja en 1995 li valgué un altre guardó de prestigi, el premi Ateneo de Sevilla per Humo. Però, a més, la seua tasca com a poeta del més alt nivell està fora de tota discussió. Premi de la Crítica en 1995 i Premi Nacional de Poesia en castellà en 1996 per Vidas improbables, Benítez Reyes ha obtingut també, entre molts altres més, els premis Ojo Crítico de Joven Poesía 1992 (per Poesía 1979-1987), Fundació Loewe 1992 (per Sombras particulares), Tiflos 1993 (per Un mundo peligroso), Ciudad de Melilla 1994 (per Vidas improbables), Luis Cernuda 1995 (per Pruebas de autor), Vicente Aleixandre 1999 (per Oda al viento) i Viaje del Parnaso 2006 (per La misma luna). A tot això cal afegir premis de contes (Hucha de Oro 2004 per El campeón), periodisme (Julio Camba 2007 pel seu article El tiempo y el paraíso), i relats (Vargas Llosa NH 2008 al Millor Relat Independent Inèdit per Todos los demás).

Comments are closed.