Off

Las bóvedas de acero

by ravalna on 20, abril, 2009

Las bóvedas de acero

Las bóvedas de acero
Isaac Asimov
DeBolsillo, 2005

El detectiu Elijah Baley es veu involucrat en l’assassinat de l’embaixador Roj Nemmenuh Sarton, el qual estava fent campanya per tal de poder convèncer el govern de la Terra d’alçar les restriccions als robots. Estem al segle quaranta dos i la Terra, després d’un llarg període de colonització espacial s’ha tancat en ella mateixa, de forma que ara està composada per ciutats tancades en bòvedes, aïllades unes d’altres i receloses de les innovacions tecnològiques, al contrari que les colònies espacials que abracen els canvis tecnològics i han basat la seua cultura en ells.
Isaac Asimov va ser sense dubte un dels principals renovadors de la ciènca ficció i un gran divulgador de la ciència i la historia. La seua saga La Fundació és una de les més conegudes i llegides encara que, sense dubte, han estat les seues històries sobre robots i les explícites lleis de la robòtica les que han quedat en la ment de tot.
La sèrie protagonitzada per Elijah Baley esta composada per tres llibres, Bóvedas de acero, El sol desnudo i Los robots del amanecer, encara que Asimov repren més tard el personatge en Robots i imperi, que, prenent la forma de novel·la policíaca, li permet preguntar-se per la capacitat de les civilitzacions per perdurar, idea que va desenvolupar en La fundació.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.