Off

Còmics i més còmics

by ravalna on 10, agost, 2009

El món del còmic sols estar ben present al nostre bloc, be com a notícia, be com a recomanació i paga la pena donar-li una ullada a algunes de les ressenyes que vos hem oferit.

ArrugasPaco Roca ha estat uns dels autors que més ha donat a parlar amb la seua exitosa Arrugas, amb el que aconseguí el Premi Nacional de Còmic de 2008, i on s’apropa, sense caure en la sensibleria, la vida d’Emilio, un ancià afectat d’Alzheimer. Vos varem parlar d’ell a maig del 2009.

Pildoras azulesFrederik Peeters també ens parla d’una malaltia, en aquest cas el SIDA, en Píldoras Azules, on ens narra la vida diària, amb sentit de l’humor però amb realisme, d’una persona seropositiva i la seua família.

BudaBuda és una de les obres mestres d’Osamu Tezuka i, al llarg dels seus deu volums, ens dona la seua particular visió de la vida de Buda, sense ser un intent de fer una biografia i plena d’humor. Aquesta ressenya va aparèixer a l’agost de 2007.

El incalJodorowsky és un d’eixos personatges que, polèmiques a banda, és capaç d’apropar-se a qualsevol expressió artística i eixir airós. En El Incal col·labora amb el dibuixant francés Moebius per oferir-nos una meravella de còmic d’aventures amb les obsessions de Jodorowsky i el bon fer de Moebius,

PersepolisPersépolis va suposar tota una revelació amb món de còmic. La seua autora, Marjane Satrapi, relata la revolució islàmica a l’Iran que va viure de primera mà. La repercussió de l’obra va ser molt gran, tenint, fins i tot, una versió cinematogràfica.

Comments are closed.