Off

Assaig i divulgació científica (ii)

by ravalna on 24, agost, 2009

Seguint amb les recomanacions sobre assaig i divulgació científica hui vos anem a parlar de cinc llibres més.

Juicio a los humanosPodria ser la humanitat absolta pel seu maltracte al planeta? Al seu entorn? José Antonio Jauregui ens planteja aquesta pregunta en forma de fàbula, col·locant un home a un judici on és acusat pels animals i on dependrà de l’habilitat del seu advocat, el gos Filos, per a defensar-se. D’aquest llibre vos varem parlar al gener de 2008.

La música de los números primosLa música de los nombres primers ens conta com aquests números en aparença tan simples estan darrere d’algunes de les investigacions més punteres dutes endavant per matemàtics d’allò més excèntrics.

La força de l'optimismeEl psiquiatra José Luis Rojas Marcos és un dels metges més reconeguts i famosos del nostre país, sent habitual trobar-lo a algú programa com a expert o presentant algú dels seus èxits editorial, com podria ser el cas de La força de l’optimisme, ressenyat a maig del 2007, i on, a través d’alguns casos clínics coneguts de primera mà, assenyala la importància de l’optimisme.

Por qué el cielo es azulJavier Fernández Panadero ens ofereix un llibre ben interessant amb més de dues-centes preguntes amb les seues corresponents respostes sobre el món en el qual vivim, curiositats i dilemes que ens han assaltat més d’una volta i que ens explica de manera clara.

El hombre que confundió a su mujer con un sombreroAl juliol de 2008 vos parlarem d’Olivier Sacks,  conegut neuròleg anglés, que compta com a èxits els seus llibres on, a través de les històries dels seus pacients, ofereix la seua visió de la medicina. Aquest és el cas de El hombre que confundió a su mujer con un sombrero, on, a través de vint relats, coneixem les experiències personals de malalts amb problemes de percepció, de memòria, i com aconsegueixen viure amb aquests problemes.

Comments are closed.