Off

Penélope y las doce criadas

by mdogarle on 21, setembre, 2009

Penélope y las doce criadas

Penélope y las doce criadas
Margaret Atwood
Salamandra, 2005
191 pág.

Sembla que d’alguns llibres ja s’ha dit tot, hem estudiat els clàssics de la literatura a l’escola i n’hem vist mil versions i adaptacions cinematogràfiques, que ens fan plantejar-mos si encara podriem trobar en algun d’aquestos classics algun punt de vista nou, que veritablement ens sorprenguera. Doncs Margaret Atwood, l’escriptora canadenca guardona en 2008 amb el Premi Princep d’Asturies de les Lletres fa una interessant relectura de l’Odissea d’Homer i alguns dels seus mites, en Penélope y las doce criadas. Ara és el torn de Penélope, qui en primera persona, ens narra la seua versió dels fets i el que opina d’Helena, d’Odisseu, de Telemac,… i de la imatge de fidel i pacient esposa que ha quedat d’ella a la cultura occidental. Si encara no heu llegit res de Margaret Atwood de segur que aquest llibre només serà el primer.

Llibre recomanat per Enric

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.