Off

Cabezas verdes, manos azules

by ravalna on 12, octubre, 2009

Cabezas verdes, manos azules

Cabezas verdes, manos azules
Paul Bowles
Alfaguara, 2001

En aquest llibre Bowles ens torna a dur al nord d’Àfrica a través d’una sèrie de relats on la fantasia de l’escriptor i la realitat es fundeixen. La visió que Bowles ens dóna del Magreb, entre la fascinació i la repulsió, la incompresió i l’atracció, com va fer a El cielo protector, ens pot arribar a aclaparar en alguns moments, sense que per això pugam deixar el llibre.

Paul Bowles va ser un compositor i escriptor americà que va recórrer a mitjans del segle passat països com Mèxic o Costa Rica, però va ser Tànger la ciutat que li va marcar més. Junt a la seua dona i companya de viatges, la també escriptora Jane Bowles, varen ser una de les moltes parelles d’occidentals atrapats a la màgia del món exòtic del nord d’Àfrica, un món que, moltes voltes sense llevar-se l’alienació del visitant, va ser font de la major part de la ficció de Bowles.

Bertolucci va fer una de les seues millors pel·lícules adaptant l’obra més coneguda de Bowles, El cielo protector.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.