Off

A sangre fría

by ravalna on 16, novembre, 2009

Truman Capote

A sangre fría
Truman Capote
Anagrama, 2006

Dick Hickock i Perry Smith són dos exconvictes convençuts que els Clutter, una tranquil•la família d’una tranquil•la població en Kansas, guarden molts diners a una caixa forta a sa casa i fins allí s’encaminen mentre van desenvolupant el seu pla. Però quan arriben no troben cap diners.
Aquesta història va sacsejar la societat nord americana de finals dels cinquanta i va ser la base de la novel•la, que pràcticament com si es tractara d’un documental, va escriure Capote després de cinc anys d’investigació. Es tracta doncs d’una història real, magníficament recreada per Capote i després duta al cinema, amb guió del propi escriptor, per Richard Brooks.
Capote ens presenta als Clutter, religiosos, afables, responsables,…, el somni americà dels anys cinquanta encarnat en una família, i també ens presenta al malson, Dick i Perry, desarrelats, disposats al guany fàcil, capaços de qualsevol cosa i impregnats d’un odi que el Clutter no poden entendre, com no entenen que ha passat, que està passant, fins que no es massa tard per defendre’s.

Encuéntralo en la biblioteca

Comments are closed.