Off

Adolf

by ravalna on 7, desembre, 2009

Adolf 2

Adolf
Osamu Tezuka
Planeta, 2003

Aquesta és la història de dos xics anomenats Adolf que es coneixen al Japó dels anys trenta, Adolf Kamil, fill d’exiliats jueus alemanys i el seu millor amic, Adolf Kaufmann, fill d’un alemany nazi i una japonesa.

L’enfrontament, militar i ideològic, que està sacsejant el món, també arriba a la societat japonesa i als dos amics: el pare de Kaufmann apunta al seu fill a les joventuts hitlerianes, esperant que continue els seus passos. Però l’amistat no és l’única cosa que uneix aquests dos amics malgrat les circumstàncies: coneixen un secret que afecta a un tercer Adolf i que pot canviar el sentit de la guerra. I darrere aquest secret també va el III Reich.

Des del Japó dels trenta a la Palestina dels anys 80 Osamu Tezuka ens ofereix una de les seues obres més madures, tornant a demostrar per que continua sent considerat el deu del manga.

Esta es la historia de tres hombres llamados Adolf. Cada uno de ellos vivió una vida diferente a la de los otros dos. Pero los tres estaban ligados por el destino. Ahora que el último Adolf ha muerto, puedo contar su historia, para los que vengan después. Mi nombre es Sohei Toge. Y cuento esta historia como un superviviente.

Troba’l a la biblioteca


Comments are closed.