Off

Cavafis. Poesía completa

by ravalna on 25, gener, 2010

Cavafis. Poesía completa

Constantin Cavafis
Poesía Completa
Alianza, 2003

La meua primera aproximació a la poesia de Cavafis va ser, i en aquest punt no soc gens original, a través de la lectura de l’obra de Lawrence Durrell El quartet d’Alexandria on evoca, una i altra volta, al poeta de la ciutat. Després de devorar l’obra de Durrell vaig buscar poemes d’aquest escriptor a la biblioteca, adquirint anys després, curiosament, la mateixa edició que pots trobar a la Biblioteca de Belles Arts.

Constantin Cavafis està considerat com un dels grans poetes grecs del segle XX, reconeixement que li arribà després de la seua mort. Els seus poemes més coneguts són els de caràcter històric, com ara El Déu abandona Antonio o Ítaca, sempre banyats de melancolia, de decadència. Aquesta melancolia tampoc és aliena a altra part important de la seua obra, amb poemes de caràcter més biogràfic on la sensualitat, i l’homosexualitat manifesta de l’autor, està ben present.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.