Orgullo y Prejuicio y Zombis

by on 1, març, 2010

 

Orgullo y prejuicio y zombis
Jane Austen, Seth Grahame-Smith
Umbriel, 2009

 

Jane Austen és un d’eixos casos en la història de la literatura que semblen estar per damunt de les modes i sempre gaudeixen del favor del públic, però en els últims anys, a més de la constant reedició de les seues obres i la transformació d’aquestes en pel•lícules i sèries de televisió, també han aparegut pel•lícules sobre la seua vida, llibres inspirats en els seus,…

I quan semblava que ja s’havia dit l’última paraula en relectures de l’obra d’Austen ens arriba Orgullo y prejuicio y zombis, en el que figuren com a autors Seth Grahame-Smith i la pròpia Jane Austen, ja que agafant com a base la coneguda obra d’Austen l’autor, Seth Grahame-Smith, afegeix escenes d’una Anglaterra en lluita contra els zombis, on les germanes Bennet mostren gran habilitat en les arts mortals.

Vaig començar el llibre per curiositat, perquè havia llegit l’obra original i vistes algunes de les adaptacions al cinema, i he de dir que és un dels llibres més divertits que he llegit en molt de temps i m’ha sorprés la naturalitat amb que l’autor ha integrat les escenes amb zombis en la trama original, de fet crec que si torne a llegir altre llibre de Jane Austen fins i tot els trobaré a faltar. Així que, si et quedes amb ganes de més, hauràs d’esperar a l’adaptació cinematogràfica (que, amb l’èxit i les bones crítiques del llibre, de segur que n’hi haurà) o a que es publique al nostre país Sens and Sensibility and Sea Monsters.

Troba’l a la biblioteca

3 Responses to “Orgullo y Prejuicio y Zombis”

 • miolpe escrigué:

  Encara estic a la llista d’espera, em vaig apuntar per recomanació i quanta expectativa!
  Jo, però, no he llegit mai res de Jane Austen ni vist cap adaptació cinematogràfica, de fet els zombis tampoc no m’apassionen…però mira, em fa gràcia.
  Veurem…
  =)

 • Enric escrigué:

  Abans de llegir el llibre al menys hauries de vore una de les adaptacions cinematogràfiques, és més divertit si saps de què va la història. En la Biblioteca Central està l’última versió d’Orgullo y prejuicio, la protagonitzada per Keira Knightley, que està molt bé.

 • miolpe escrigué:

  Molt bé…a veure si tinc sort i la puc veure el cap de setmana