Off

Maus: relat d’un supervivent

by ravalna on 21, juny, 2010

Maus: relat d’un supervivient
Art Spiegelman
Inrevés, 2003

Maus és un d’eixos còmics que hauria de ser obligatori llegir, sobre tot per aquells que encara consideren que el còmic és un gènere menor, un entreteniment per a nens. En Maus Art Spiegelman ens conta la història de son pare, jueu polonés supervivent a un camp de concentració nazi. En la història veiem com Vladek, refugiat als Estats Units, va contant la història a son fill i com és la relació entre pare i fill.

Spiegelman empra els animals per a identificar les diferents “parts” del conflicte: ratolins per jueus, gats per alemanys, porcs per polonesos o granotes per francesos; la identificació de Polònia com una ratonera és més que explícita.

Es tracta d’una obra dura, molt ben narrada, on el dibuix molt personal de Spiegelman li ofereix, per contrast, un gran realisme. L’obra va ser guanyadora d’un Pulitzer en 1992 i entra dins de les obres totalment imprescindibles.

Amics? Els teus amics? Si els tanques tots junts dins una habitació sense menjar durant una setmana llavors sabràs què és, això dels amics.

Troba’l a la biblioteca

Encuéntralo en la biblioteca

Comments are closed.