Off

Iacobus

by acamposa on 12, juliol, 2010

Iacobus
Matilde Asensi
Plaza y Janés, 2000

Si t’agraden les novel•les de misteris templers i d’investigadors en l’època medieval, aquesta t’agradarà. Al contrari que en el cas de “Els pilars de la terra” o “El codi Da Vinci”, està ben documentada i , malgrat que hi ha situacions, òbviament, fictícies, són més realistes i plausibles que les dels “best sellers” abans anomenats, a més de reflexar més fidelment una part de la societat de l’època.

Tracta d’un cavaller de l’Ordre Militar de Sant Joan de l’Hospital, Galcerà de Born, conegut com el Perquisitore, amb fama d’investigar i aclarir misteris. En aquesta novel•la el Papa Joan XXII, assabentat d’aquesta fama, li demana que esbrine què va passar amb el seu antecessor i els que li aconsellaren que acabara amb els templers i en concret amb el seu Gran Mestre Jacques de Molay.

Les investigacions sobre aquest cas li permeten conèixer al seu filla natural i se l’emporte amb ell per a educar-lo, i també a una jueva fetillera, Sara, que l’ajudarà a resoldre la petició papal.

Una vegada solucionat el cas, el Papa i el gran Mestre de Sant Joan de l’hospital li demanaran que faça una investigació més perillosa: esbrinar on estan amagats els tresors dels templers.

En aquesta investigació recorrerà el Camí de Santiago, parant-se en diferents llocs del camí…per tant a més de gaudir de la trama podem utilizar-la com guía de viatge, ja que explica detalls, llegendes , històries… molt interessants.

Recordeu que enguany el Camí de Santiago és més màgic .

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.