Off

Un home a les fosques

by acamposa on 13, setembre, 2010

Un home a les fosques
Paul Auster
El Balancí, 2008

Un home jubilat, que viu amb la filla i la néta, no pot dormir per les nits, i per fer-les més lleugeres es dedica a inventar-se històries. D’aquesta manera intenta evitar pensar en la seua pròpia vida, els seus errors, la vida de la seua filla, de la seua néta…

És a dir es una persona com qualsevol altra. Tracta doncs d’una persona com qualsevol altra, amb les preocupacions i els maldecaps que podriem tindre nosaltres en una situación com aquesta. En principi pareix que no siga molt atractiva la història, però Paul Auster sempre dóna una visió més profunda, arriba més endins, és una profunditat que tenim tots encara que moltes vegades no tenim temps d’arribar a captar eixa interioritat de les persones, dels sentiments. Ell ho capta i et fa sentir que ho tens i que eres partícip d’eixa humanitat, d’eixos sentiments humans de por, fracàs, felicitat…

Per una altra banda és molt atractiu també el punt de vista masculí del autor (i en aquest cas també del protagonista) quan tracta de les dones. Tracta les dones, en la meua opinió de manera exquisida, amb un gran respecte, amb admiració, com a iguals. Encara que de vegades no comparteix les accions, les opinions o els pensaments de les dones que té al voltant sempre les tracta amb una gran cura i respecte.

També és un al•legat contra les guerres i la seua “locura” en general icontra la guerra d’Irak en particular…

Hi ha encara moltes més lectures d’una novel•la que sent prou curta li pots traure molt se suc.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.