Literatura codificada

by ravalna on 6, octubre, 2010

Si vos endueu un llibre prestat d’alguna de les biblioteques de la UPV a partir d’ara pot ser vos trobareu amb un estrany dibuix només obrir-lo.

Es tracta d’un missatge extraterrestre? un codi secret dels maçons? No vos espanteu, els illuminati no s’han passat a les noves tecnologies encara (que sàpiga’m) però si es tracta d’un codi. En concret d’un codi QR, un codi bidimensional que ens permet incloure informació per a que vosaltres la pugeu llegir amb l’ajuda d’un telèfon de nova generació. Només necessitareu per això un lector de codis QR adequat per al vostre telèfon i apuntar amb la càmera del mòbil al codi.

I que trobareu? doncs una url que vos durà a la ressenya del llibre en aquest bloc, obtenint així informació afegida que vos pot ajudar a triar el llibre o a comentar-lo més endavant.

Estem començant a posar els codis, així que encara hi ha molts poquets  (ja coneixereu el tancament de la cultura a la Biblioteca Central per obres) però la idea és que tots i cadascú dels llibres protagonistes del Connecta’t tinguen la seua informació afegida.

Vos convidem a que proveu aquest sistema i a que ens doneu la vostra opinió i, per supost, que ens feu les preguntes que considereu o els suggeriments que vos apetisca.

3 Responses to “Literatura codificada”

  • Laura N. escrigué:

    … vaig anar corrents a comprar un mòbil d’última generació, perquè no tinc paciència per esperar que vinguen els Reis d’Orient….

  • mjeruide escrigué:

    Què passada! Acabem de provar-ho i ens ha deixat sorpreses.

  • Enric escrigué:

    M’encanta la iniciativa, m’estic quedant sense motius per no tindre ja internet al mòbil