Off

Roseanna

by ravalna on 1, novembre, 2010

 

Roseanna
Maj Sjöwall i Per Wahlöö
RBA, 2007

 

Una jove apareix horriblement assassinada en el llac de Vattern i, ben prompte, la policia de Motala reclama l’ajuda d’Estocolm, des d’on arriba l’inspector Martin Beck. Sense pràcticament pistes la policia intenta fer avançar un cas que es converteix en un vertader mal de cap per a l’inspector.

Martin Beck és el protagonista d’una de les sèries policíaques que més influència han tingut a altres escriptors i sorprèn adonar-se que varen ser escrites als anys seixanta i setanta. Els autors Maj Sjöwall i Per Wahlöö varen posar en blanc i negre molts dels llocs comuns que ara fan recognoscible una novel·la policiaca com a tal.

Es considera la sèrie de Martin Beck com una de les millors de novel·la negra i Roseanna és, sense dubte, una bona presentació, sent un llibre dels que no és poden deixar una volta l’has començat.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.