Off

Sueño profundo

by ravalna on 22, novembre, 2010

Hui vos presentem Sueño profundo de Banana Yoshimoto, editat per Tusquets a l’any 2006.

Banana Yoshimoto és una de les autores japoneses contemporànies més venudes i és comparada en moltes ocasions amb Murakami. Sueño profundo és un recopilatori de tres contes on podem veure alguns trets que també podem trobat a N.P. la seua obra més coneguda, entre ells la narració en primera persona d’una dona jove o la mort d’algú con a element central del relat.

El primer relat Sueño profundo Terako manté una relació amb un home casat. La dona el seu amant, però, està en coma des de fa anys i aquest fet, que no permet avançar la relació, i el record de la mort de la seua millor amiga, du a Terako a una situació on la son, la desconnexió, pareix l’únic remei.

En La noche y los viajeros de la noche, Shibami ens conta com va afectar i encara afecta la mort del seu germà Yoshihiro a les dones de la seua via, mentre que en Una experiencia trobem com Fumi, per ajudar-se a dormir, empra l’alcohol fins que no arriba a saber que és i que no és real.

En tots els tres casos estem davant dones jóvens que, per uns motius o uns altres, paren la seua vida, i es refugien a la passivitat. No és, però, un llibre depriment si no que cada relat deixa un punt d’esperança, no un crit, però si una espurna.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.