Off

Escenaris valorians: primer apunt

by miolpe on 2, febrer, 2011

[…] Quan va retornar, ell i el gegant eren en una platja deserta; el sol es ponia darrere d’unes llomes, per damunt de les quals s’alçava una alta serra que l’Adolfet coneixia: El Puigcampana. Eren, doncs, a la Marina. […]

El Gegant del romaní, Enric Valor

el fotògraf a flickr

Des de la localitat alacantina de Finestrat (entre altres) podem contemplar aquest majestuós paisatge. Integrat a la Serra d’Aitana i amb una cota de 1410 m sobre el nivell del mar, El Puig Campana, és el segon cim més elevat de la Província d’Alacant.

Avui us recomanem una sèrie de llibres que vos aproparan a la comarca de la Marina Baixa i amb els que podreu resseguir  la seva peculiar orografia plena de matisos.

Comencem per explorar Finestrat, la marina baixa, amb aquest senzill fullet, aquesta localitat no tindrà secrets per a vosaltres, una mica d’història, i una mica de l’orografia principal acompanyen aquest mapa.

Per feur una ullada des de l’aire a tota la Marina Baixa, no hi res millor com la sèrie La Comunidad Valenciana a vista de pájaro, un recurs electrònic amb unes senzilles aplicacions que vos faràn gaudir com si fosseu allà mateix.

La Serra d’Aitana la trobem en tot el seu esplendor a Espais Naturals, terres interiors valencianes i a Montañas Valencianas VI, comarcas alicantinas. Si vos agraden les passejades trobareu itineraris de plens de contrastos en Altea, mar y montañas: rutas excursionistas por la Marina Baixa. Si el que preferiu és emular Spiderman, aquests són els vostres títols:

Si en canvi sou més com jo, de plat i cullera,  no podeu deixar de fer un ull a aquest Vademecum de cocina de la Marina Baixa, no us decebrà.

Com espere que ja hageu comprovat a La Biblioteca hi ha de tot!

Comments are closed.