Off

Bulevard dels francesos

by ravalna on 6, febrer, 2011

Hui vos recomanem El Bulevard dels francesos de Ferran Torrent llibre publicat per l’editorial Columna al 2010.

En aquest llibre Torrent ens du als anys seixanta a la ciutat de València on un grup de joves pertanyents al prohibit Partit Comunista, consideren que la lluita antifranquista és massa tova i que quasi li fa el joc al règim al que li interessa la barreja entre por i aborregament en que la guerra i la posterior repressió a posat a la societat civil. La memòria i les ferides encara estan massa properes en el temps i l’oblit, o el perdó, no són sempre possibles.

Mentre els tres joves protagonistes intenten dur a terme una acció més decidida que desperte una societat ensopida, l’assassinat d’una jove hereva complicarà la vida d’un lladre de coll blanc i d’un comissari de policia que intenta mantindre’s separat de la política i dur a terme el seu treball el més honestament possible.

En aquesta novel·la Torrent empra com a fil conductor la història d’una família, els Baixauli, des de la guerra civil fins els nostres dies, en el que no deixa de ser la història de València, com la de tants altres pobles i gents en diferents moments: vençuts en la lluita per una societat millor, resignats a sobreviure, mentre els estúpids i els acomodats semblen ser els únics afavorits sempre.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.