Off

Escenaris valorians: de Banyeres a la ciutat de València

by miolpe on 3, març, 2011

“Això va anar i era un matrimoni que vivien a l’enlairada vila de Banyeres, en la Serra de Mariola. Tenien tres filles . A l’home li deien Jaumet de la Barcella i era un comerciant de teixits. Havia anat a més a força d’estretors i estalvis, i també de feina: ara tenia una tartaneta per anar a Alcoi i Ontinyent a comprar faixes i roba, i a voltes més lluny, llunyíssim… a València”

Abella, Enric Valor

Aquesta rondalla és La Bella i la Bèstia feta a casa:  la Serra de Mariola i el Castell de No-em-veu-ningú, ubicat a les portes de València, són els indrets on se situa la història; l’Abella i el negre lluent que la reté, els protagonistes. I nosaltres farem un recorregut des de Banyeres fins València, que ara que ja no anem amb tartana dóna com menys mandra.

A l’Alcoià, i en un escenari incomparable com és la Serra de Mariola trobem la localitat de Banyeres, punt de partida del nostre particular viatge. Per no perdre’ns res comencem per fer una ullada a aquest recurs electrònic que de ben segur que farà irresistible la visita.

Continuem fent camí fins arribar a Bocairent, terme que veu néixer els rius Clariano i Vinalopó.

No podem deixar passar el recurs electrònic Bocairent: el color de la història, que ens aproparà al municipi d’una forma visual i interactiva; podeu aprofundir encara més en la seva història, amb aquesta lectura. Cal esmentar que d’entre els monuments que fan d’aquesta localitat parada obligatòria, trobem la Plaça de Bous, la més antiga de la Comunitat Valenciana.

La nostra següent parada és Xàtiva, ciutat ben coneguda per tots. Podeu satisfer la vostra curiositat a través del seus Museus, fer una passejada pel Barri jueu o contemplar una panoràmica de la ciutat des del Mirador del Castell.

I ja per fi arribem a València, la qual podeu explorar barri per barri per treure-li el major suc, fent-vos la vostra pròpia ruta en funció del que us interese veure o deixant-vos guiar pels seus carrers

Ara que el bon temps ja va deixant-se veure, és hora d’anar d’excursió i estirar les cames!

 

Comments are closed.