Off

La casa negra

by ravalna on 9, maig, 2011

Hui vos recomanem La casa negra de Patricia Highsmith publicat per Alianza en 1988.

La casa negra és un llibre de relats de la mestra del suspens Patricia Highsmith on podem trobar narracions plenes de realitat on el comportament humà, fins i tot quan comença mogut per la bona voluntat, sol quedar mal parat. És palpable que els humans no eren els éssers favorits de la senyora Highsmith però cal reconèixer que el seu coneixement de la natura humana és nota en cada un dels relats. Qualsevol dels relats es mereix una recomanació però en destacaria dos, Lo que trajo el gato i Ancianos en casa.

En el primer d’ells, que obre l’antologia, Portland Bill, gat dels Herbert interrompeix un joc de taula entre veïns al dur a casa la seua última peça de caça. Aquesta volta no es tracta d’un pardal, sinó de restes humanes que els Herbert intenten que no veja la criada, mentre pensen que fer amb els dits que han aparegut al seu saló. Cridar a la policia? ja sé saps que no sempre l’opció més lògica és la més còmoda.

En Ancianos en casa, un matrimoni sense fills accepta una parella d’ancians a casa seua i el que en principi era una bona idea on tots eren beneficiats acaba sent una lluita pel poder entre les dues parelles. Però, com poden ser una parella de vells fràgils una amenaça per ningú?

Troba’l a la biblioteca

Find it at the library

Comments are closed.