Off

El cielo es azul, la tierra blanca

by ravalna on 30, maig, 2011

Hui vos recomanem El cielo es azul, la tierra blanca de Hiromi Kawakami, novel·la publicada a 2009 per l’editorial Acantilado.

Estem davant un dels llibres que més èxit han tingut d’aquesta autora japonesa, una de les més conegudes i premiades al seu país. Es tracta d’una història íntima on la protagonista, Tsukiko, una dona de quasi quaranta anys, intenta trobar el seu lloc. Es troba en una societat prou tradicional que veu la seua solteria no com una opció de vida si no com un fracàs per a una dona. Mentrestant ella està còmoda en la seua solitud, els seus passejos i les seues visites a les tavernes. És en una d’aquestes on es retroba amb un professor del col·legi, ja jubilat i entre ells va sorgint una amistat a base de trobades, més o menys fortuïtes, en les que comparteixen la seua soledat. Menuts moments que van filant una història delicada, com la prosa que trobem a cada capítol que, en a penes 210 pàgines, construeixen uns personatges creïbles i estimables. Una novel·la de les que et deixen en ganes de llegir més d’un autor (autora en aquest cas).

Troba’l a la biblioteca.

Comments are closed.